Shfaqet një krijesë misterioze në plazh

Një ku fomë mis terioze kafshësh u gjet në plazhin e Uellsit. Ekspertët nuk kanë qenë ende në gjendje të sqarojnë se për çfarë gjallese detare bëhet fjalë.

Prishja e ku fomës thuhet se është aq e deformuar, sa që ekspertët nuk po arrijnë të përfundojnë se për çfarë lloji bëhet fjalë. Mbetjeve të gjata 23 metra i mungonin koka dhe disa nga gjymtyrët.

Fillimisht ëstë dyshuar që mund të jetë balenë, por ky konstatim ka rënë poshtë, sepse ku foma po kundërmonte dhe kjo gjë nuk ndodh te balena. Specia dyshohet se mund të jetë ndonjë lloj peshkaqeni.

Për të verifikuar krijesën mis erioze, mostrat e saj tani po ekzaminohen në Muzeun e Historisë Natyrore në Uells.