Reçeta që zhduk parazitët, duke përzier qumësht, mjaltë dhe hudhra

Infekksioneet paraziitare të kësaj natyre nuk janë aspak të rralla në vendin tonë.

Sidomos vjeshta është një periudhat me shfaqjen më të lartë të sëmunndshmëriivee nga paraziitët.

Pappastërtiitë e produkteve ushqimore, higjiiena e dobbët personalee, infekksioneet, klima e ngrohtë e kohëve të fundit sjellin shfaqjen e sëmunddjevee të paraziitëvee, kryesisht në zorrë, shkruan ” U.S. National Library of Medicine”.

Lambiia është një ndër paraziitëtt kryesorë që arrijnë në trupin e njeriut. Ky paraaziit shkakton sëmunddjee që preek kryesisht zorrët dhe rrugët e tretjes.

Paaraziiti grumbulloheet në zorrët e holla, në rrugët e tëmthiit dhe zorrën e trashë. Si burim infekksionni shërben personi i sëmmurë ose barttës, kurse përhapja bëhet nëpërmjet rrugëve të ndryshme si ushqimet e ndotuura, uji i ndotuur ose nëpërmjet ndotjees midis njerëzve në rastin e duaarve të paalara.

Ciisteet e lambiias arrijnë të jetojnë në ujë për disa javë dhe janë të qëndrueshëm ndaj kloriit që përdoret për deziinfektimmit të ujit. Pas kalimit të një organizëm të ri, ciistet kalojnë stomakun, shumoheen dhe grumbulloheen në sistemin e zorrëve të holla, në rrugët e tëmthiit dhe deri në mëlçi.

Shqettësimeet që shkaktojnë paraziitët – Probleme të aparatit tretës, fryrje dhe dhimbbjee barku, që ngjasojnë me dhimbbjeet e uulçeerës, të përziieraa, të vjeella, shkarkiime diiarreeje disa herë në ditë, sidomos në mëngjes.

Sinjaal alarmii është se kjo diiarre nuk përmirësohet nga iilaçeet e zakonshme. Paraziitët dobësojnë organizmin duke sjellë probleeme në përthiithjeen e lëndëve ushqyese e sidomos të vitaminës B12.

Kjo shkakton këputjee të fuqiishme dhe të përgjithshme, madje ka shumë raste që shkaktoheet annemii. Parazitët arrijnë të shkaktojnë një temperaturë të pazakontë prej 37.5 gradë C që shtrihet për një periudhë të gjatë kohore.

Paraziitëtt shkaktojnë shqeetësiime të natyrave alergjiike, madje edhe neervore. Nëse jeni të shqetësuar nga shenja të tilla, gjëja e parë që duhet të bëni është analiza e feçees dhe këshillimi me mjekun. Infekksioneet mund të shërohen përmes Flagylit ose mjekimeve të tjera të këshilluara nga mjeku, të cilat merren nga të gjithë pjesëtarët e familjes.

Duhet të tregoni shumë kujdes me peshqiirët, mbulesat e shtratit, çarçafët dhe veshjet me të cilat bien në kontakt të preekurit nga paraaziitët. Përveç mjekimit specifik mjaft i rëndësishëm është edhe mjekimi i shenjave të prekjes si për shembull kundër të vjeellavee, dhimbbjees së barkut, mjekimii me hekur dhe aciid foliik për korrigjimin e aneemiisë etj.

Zgjidhjet natyrale kunndër paraziitëvee të zorrëve – Kombinimi i qumështit me hudhra është një nga zgjidhjet më të forta tradicionale sidomos kur bëhet fjalë për mjeekiimin e personave të rritur. Kombinimi nxit fuqiishëm shërimin dhe lufttonn paraziitëtt, falë enziimavee, antiioksidanntëve, fosforiit dhe vetive antiibiottike natyralë të hudhrës.

Ja çfarë ju duhet: gjysëm litër qumësht, 10 thelpinj hudhër, një grimë piper i zi, mjaltë

Në një tenxhere hidhni qumështin dhe shtoni në të çerek litri ujë. Shtoni hudhrat e shtypura dhe lërini të ziejnë. Përzijeni kombinimin dhe lërini të vlojë deri sa të avullojë uji. Hiqeni nga zjaarrii, filtrojeni dhe lëreni të ftohet. Shtoni mjaltin dhe piperin.

Çdo ditë duhet të pini nga 250 ml të këtij kombinimi esëll në mëngjes, një orë para ushqimit. Trajtimin vazhdojeni për një muaj derisa të shikoni përmirësim të plotë. Ju mund të zgjidhni ta përdorni këtë zgjidhje edhe si parandalues duke ulur dozën në 100 ml në ditë.