Reçeta e reçelit që pastron zorrët dhe ju liron nga kapsëllëku

Pacientët me kapsllëk kronik hanin mesatarisht një lugë gjelle nga kjo reçel në ditë, duke filluar kështu të zbraznin zorrët më rregullisht, duke zvogëluar kështu nevojën për laksativë në krahasim me ata që nuk e hëngrën këtë reçel.

Suksesi ishte aq i madh sa që spitali vazhdoi ta përdorte atë si një ilaç për kapsllëkun. Prandaj, kjo reçel mori emrin “Receli mjekësor”. Ky Recel i shquar u zhvillua nga Spitali Kanadez i Veteranëve në Quebec.

Suksesi ishte aq i madh sa që spitali vazhdoi ta përdorte atë si një ilaç për kapsllëkun. Edhe pse kapsllëku është një temë tabu për të cilën shumë nuk duan të flasin para të tjerëve, madje edhe vetë mjekëve, e vërteta është se ky është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz.

Arsyet e kapsllekut mund të jenë: shumë pak ushtrime, stresi, pleqëria, ilaçet, disa vitamina, shumë pak fibra dhe ujë dietik, por kapsllëku mund të jetë gjithashtu një efekt anësor i një sëmundje tjetër që ju duhet të jeni në gjendje të lëvizni përsëri zorrët tuaja së pari.

Edhe pse kapsllëku mund të duket si një ndërhyrje jo-mendore, ky nuk është rasti nëse ky problem vazhdon për muaj të tërë. Kapsllëku nuk është vetëm një mungesë e plotë e jashtëqitjes, ajo gjithashtu mund të shfaqet me jashtëqitje të forta, jashtëqitje të rëndë ose të rrallë, një ndjenjë e zbrazjes jo të plotë dhe një stomak i fryrë.

Përbërësit: 150 g hurma (një filxhan), 150 g kumbulla të thata (një filxhan), 1.5 gota ujë të zier (për reçel më të trashë mund të përdorni më pak ujë)

Procedura: Pritini frutat e thata në copa më të vogla. Vendosini në ujë të vluar dhe gatuajini derisa përzierja të trashet. Sasia e marrë llogaritet të jetë e mjaftueshme për 20 racione, pra 20 lugë gjelle për çdo ditë. Nëse ka nevojë, natyrisht më shumë mund të përdoret.

Gjatë ditës është e nevojshme të pini një sasi të madhe uji, por me stomak bosh (nuk rekomandohet të pini ujë gjatë ngrënies ose menjëherë pas vaktit). Ky reçel është i përshtatshëm për të gjitha moshat.