Nëse e vëreni këtë ngjyrë tek veza… hudheni, ja arsyeja!

A jeni në gjendje të shihni në figurën më lartë se cila prej vezëve është e shëndetshme? Ne kurrë nuk mund ta njihnim. Shumë njerëz i kanë qejf vezët dhe i gatuajnë në mënyra të ndryshme. Ato janë shumë të shëndetshme por jo gjithmonë.

E verdha e vezës tregon shumë për shëndetin e pulës dhe sipas një studimi shkencor është mirë që ju ta njihni atë.

Ajo tregon pikërisht për sasinë e dritës së diellit që merr pula si dhe nëse ka hapësirë të mjaftueshme në vendin ku qëndron.

Shumica e pulave nuk kanë parë rreze dielli pasi janë të mbyllura në kafaze të vogla të rrethuara nga të tjera pula e pikërisht e verdha e vezëve të këtyre pulave është më e zbehtë.

Nëse e verdha e vezës është e errët dhe më e trashë do të thotë se pula gëzon shëndet të plotë dhe vezët janë të shëndetshme. Shija e këtyre vezve është më e mirë, gjithashtu e verdha e errët e trashë është më e shëndetshme se ajo e hollë (figura 1 dhe 3).

Kështu që herën tjetër kur të hani vezë vini re ngjyrën e saj, nëse është e errët do të dalloni se shija është më e mirë dhe sigurisht më e shëndetshme.