Mos konsumoni këto ushqime nëse vuani nga kjo sëmundje!

Artriti reumatoid është një sëm. undje e rëndë inflamatore, e karakterizuar nga dobësimi i nyjeve dhe indeve lidhore të ko. ckave që prek gati 1% të popullsisë në botë.

Mund të shfaqet në çdo moshë, edhe pse të dhënat e ndryshme kanë treguar se targetgrupi më i rrez. ikuar i përket moshës 20-50 vjeç. Një fakt interesant është që femrat rrezikojnë tre herë më shumë sesa meshkujt të shfaqin artrit reumatoid.

Kjo sëm. undje e rëndë autoimune shkakton deormim të dukshëm të ko. ckave siç duket në foto, ndjenjën e vazhdueshme të ngurtësisë dhe kufizon aftësinë për të lëvizur. Në artikullin e sotëm, ju njohim me ushqimet që nuk duhet të hani nëse vuani nga artriti:

Nënproduktet e qumështit: Pjesa më e madhe e nënprodukteve të qumështit përmbajnë kazeinë, një lloj proteine e cila shkakton inflamacion. Studimet e ndryshme kanë treguar se kazeina irriton indet që rrethojnë nyjet duke shkaktuar dhi. mbje dhe inflamacion të tyre.

2.Vaj misri: Vaji i misrit përmban nivele të larta të acideve yndyrore Omega-6. Këto të fundit çekuilibrojnë balancën e acideve yndyrore Omega-3 duke shkaktuar inflamacion të nyjeve. Hi.qni do.rë edhe nga vajrat si vaji i farave të rrushit dhe vaji i sojës.

Ushqimet e skuqura dhe të përpunuara: Një studim i vitit 2009, arriti në përfundimin se ushqimet e skuqura dhe të përpunuara përmbajnë një toksinë të quajtur ??glycation?, e cila ndikon drejtpërdrejt në oksidimin e indeve lidhëse të nyjeve dhe qelizave të tjera trupore.

Kripa: Nëse e teproni me sasinë e përditshme të kripës, trupi mbledh sa më shumë ujë dhe si pasojë rritet presioni në enët e gja. kut. Sa më shumë rritet presioni i gja. kut, aq më shumë shtohen dhi. mbje e artritit.

5.Domatet, patëllxhanët dhe specat: Këto tre perime janë shumë të ushqyeshme dhe nuk duhet të mungojnë në shportën tuaj të konsumit, por jo nëse vuani nga artriti. Ato përmbajnë alkaloide me veti pro-infalamatore që siç e tregon edhe vetë emri i tyre rrisin inflamacionin e nyjeve.