Mjekja e njohur: Urinimi në dush është shumë i rrezikshëm sepse dobëson…

Një mjeke ka paralajmëruar njerëzit të mos urinojnë më në dush sepse ky zakon është i rrezi kshëm dhe mund të dobësojë legenin, ku nga ana tjetër çon në probleme të rrjedhjes të pa kontrolluar jashtë banjës.

Dr Alicia Jeffrey-Thomas, e cila është një terapiste e legenit nga Boston, ka treguar në TikTok me detaje efektet anësore të rrezi kshme që mund të vijnë nga urinimi gjatë një dushi.

Sipas 30-vjeçares, urinimi në dush bën që truri juaj të lidhë tingullin e ujit të rrjedhshëm me dëshirën për të shkuar në banjë-një lidhje në dukje e pafajshme që ekspertja mjekësore këmbëngul se mund të shkaktojë çështje shumë më serioze më vonë.

“Nëse urinoni kur uji rrjedh, atëherë krijoni një lidhje në trurin tuaj midis zhurmës së ujit të rrjedhshëm dhe nevojës për të urinuar,” u tha ajo 468,000 ndjekësve të saj.

Pa një dysheme të fortë të legenit, kjo “potencialisht mund të çojë në disa çështje rrjedhjeje kur dëgjoni ujë të rrjedhshëm jashtë dushit,” shtoi doktoresha.

“Nëse urinoni në dush, nuk do zbrasni fshikëzën mirë, prandaj përpiquni të urinoni para se të lëshoni ujin e dushit dhe nëse ndjeni nevojën për urinim, shmangeni derisa ta mbaroni dushin”, rekomandoi Dr Jeffrey-Thomas.