Me këto përbërje nga kuzhina juaj, mund të mjekoni të nxirat në trupin tuaj

Gjithkush ka pasur një shenjë të zezë diku në trupin e tij. Këto shenja lindin si plaagë kur enët e gj akut dëmttoheen.

Kur e përplasni gjurin tuaj kundër tryezës, rrjedhjet e gj akut nga enët e gj akut të plaagosuur mund të krijojnë një zonë të ngritur ose shenja të sheshta në lëkurë.

Megjithëse ju mund të mendoni se zgjidhja më e mirë për një plaagë është ta mbuloni atë me veshje ose mmakke-uup derisa të shërohet, ka disa mjete që gjenden në shtëpi që në fakt mund të përshpejtojnë procesin e shërimit dhe të bëjnë zhduukjeen më të shpejtë të plaagës. Kështu që herën tjetër që vriiteeni nga një zhuurmë apo një përpplasjee, thjesht hapni dollapin tuaj të kuzhinës për të provuar një ose të gjitha këto mjekimee:

1.Majdanoz: Kjo barishte është e njohur për të ulur inflaamimiin, për të zvogëluar dhimbbjeen dhe për të bërë një zhduukjee më të shpejtë. Ky iilaç në shtëpi kërkon shtypjen e një grushti gjethe majdanozi dhe përhapjen e tyre mbi plaagënn. Përfundoni duke mbuluar plaagënn me një fashë elastiikee

2. Uthull dhe ujë të ngrohtë:

Uthulla rrit rrjedhjen e gj akut afër sipërfaqes së lëkurës. Kjo është arsyeja pse aplikimi i një zgjidhjeje shtëpiake të uthullës dhe ujit të ngrohtë për të maviijosuur do të ndihmojë në shpërndarjen e gj akut nën lëkurë më shpejt.

3. Ananasi. ka nivele të larta të bromelain, një enziimë e dobishme në prishjen e mpiiksjeen e gj akut dhe reduktimin e ënjtjes, raporton Skin Again. Bëni një super recetë shëruese të maviijosjeeve duke përzier ananasin, papajën dhe xhenxherin.

4. Qepë:

“Herbalist Hutt” pretendon se qepa është një nga mjetet më të mira natyrore për të nxiiraat. Kjo është për shkak se qepët janë lehtësues të dhimbbjevee natyrore dhe përmbajnë veti që ndihmojnë në procesin e shërimit. Mënyra më e mirë për të përfituar nga qepët është që të aplikoni qepë të prera të përziera me kripë direkt në plaageë.