Kombinoni kanellën dhe mjaltin për të trajtuar rrudhat…

Kjo erëz rekomandohet gjërësisht për shëndetin e lëkurës sepse i rikthen asaj gjallërinë dhe shkëlqimin rinor.

Më poshtë ju sjellim trajtimin natyral me kanellë dhe mjaltë për të lufttuaar rrudhat.

4 Përfitimet Që Ofron Kanella Për Lëkurën

Shëron Aknet

Kanella është e pasur me antiioksidanntë.

Ajo lufttonn mykkunn dhe bakktereet që shkaktojnë probleemet më të mëdha me lëkurën.

Kanella e përthan lëkurën dhe përmirëson qarkullimin e gj akut.

Hidratimi i Lëkurës

Përmirësimi i qarkullimit të gj akut i jep lëkurës lagështinë e nevojshme.

Për hidratimin e lëkurës rekomandohet përzierja e 3 pikave të vajit esencial të kanellës me disa lugë gjelle me vaj ulliri.

Me këtë maskë mund të lyeni edhe buzët e thata.

Kundër Lëkurës së Thatë

Kanella eliminon qeliizat e vdekkuraa të lëkurës dhe rikthen butësinë e saj.

Ju mund të përzieni vaj ulliri, vaj bajameje, mjaltë, kripë dhe kanellë kundër tharjes së lëkurës.

Kundër Ekzeemëss

Pezmattimii i lëkurës si pasojë e ekkzemëss mund të zbutet falë përdorimit të kanellës.

Përzieni një lugë çaji me kanellë dhe një lugë çaji me mjaltë.

Rezultatet e para kunndër ekkzemëss priten brenda një jave nga përdorimi i kurës.

Maskë Me Kanellë Kundër Rrudhave

Kanella rekomandohet gjërësisht edhe kundër rrudhave të moshës.

Për përgatitjen e kësaj kure ju nevojiten gjysëm luge çaji me kanellë me një lugë gjelle me mjaltë.

Maskën mund ta mbani në fytyrë për 5 deri në 10 minuta.

Më pas shpëlajeni me ujë të vakët dhe thajeni me peshqir.

Ekspertët thonë se kjo maskë duhet aplikuar në lëkurë dy herë në javë.

Kombinimi i mjaltit me kanellën përbën një maskë shumë efikase kundër shenjave të moshës.

Antiioksidaantëtt tek kanella dhe mjalti lufttojnnë radiikaleet e lira të cilët janë përgjegjës për rrudhjen e lëkurës.

Ato lufttojnnë inflammacioniin dhe miikrobbet që shkaktojnë dëmee në lëkurë.

Një Fjalë e Fundit

Kanella mund të shkaktojë irriitimm tek disa lloje lëkurash.

Përpara se ta vendosni në fytyrë, bëni një test duke e aplikuar në një zonë tjetër të lëkurës dhe nëse ajo e acaaronn atë, është e udhës të mos e përdorni në fytyrë.