Kjo është koha më e përshtatshme për të ngrënë mëngjes sepse…

Mëngjesi është pa kurrfarë dy.shimi vakti më i rëndësishëm për shë.ndetin e njeriut. Falë tij, organizmi merr energjinë dhe ushqyesit e nevojshëm për t’u përb.allur me sf.idat e ditës.

Ky vakt është i rëndësishëm edhe për metabolizmin por si në çdo pikë të jetës, koha është gjithçka.

Kur Është Koha e Duhur Për Të Ngrënë Mëngjes

Ekspertët këshillojnë që vakti i parë i ditës duhet kon.sumuar brenda një ore nga zgjimi. Sipas të dhënave, nëse i përmbaheni këtij orari, do të vëreni një përmirësim të ndjeshëm të performancës fizike dhe me.ndore. Për më tepër, ngrënia e mëngjesit në një orë të caktuar mund të frenojë edhe nepsin e darkës.

Darka ka ten.dencën t’i shëndoshë njerëzit sepse në mbrëmje, njeriu e ka të pamundur të djegë kalori. Nga ana tjetër, nëse nuk dilni nga shtëpia pa ngrënë, rr.eziku i di.abetit do të ulet. Këtë e thotë një studim i publikuar në revistën Phy.siology, sipas të cilit mëngjesi përmirëson djegien e kalorive dhe zbut ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Ushqyerja e Mëngjesit dhe Aktiviteti Fizik

Njerëzit që kryejnë aktivitet fizik duhet të hanë dy mëngjese. Kjo do të thotë se përpara se të kryejnë aktivitet fizik, pra ecje apo në palestër të kon.sumojnë karbohidrate të shëndetshme. Këtu përfshihen: frutat, tërshëra dhe patatja e ëmbël. Këto ushqime përth.ithen dhe treten më lehtë dhe shërbejnë si burim energjie.

Pasi të keni përfunduar aktivitetin fizik mund të hani një mëngjes të dytë. Ai duhet të përmbajë perime, proteina, yndyrna të shëndetshme dhe një sasi të vogël karbohidratesh. Njerëzit që nuk janë gati të angazhohen me një vakt të tillë, mund konsumojnë ushqimet e mbetura nga mbrëmja e mëparshme ose të pinë një lëng të plotë me fruta dhe perime. Ngrënia e mëngjesit është një zakon shumë i shën.detshëm. Ai ndihmon përqendrimin në punë, zbut oreksin dhe ul rre.zikun e së.mundjeve të ze.mrës dhe di.abetit.