Kjo bimë ju bëni të jetoni shëndetshëm dhe gjatë

Në latinisht, emri i luleakullit është ‘sempervivum’ dhe përkthehet ‘ jeto përgjithmonë,’ duke rrëfyer kështu vetitë e mrekullueshme të saj. Luleakulli përdoret shpesh në mjekësinë popullore për shkak të aftësive lu;ftuese kundër inflamacionit dhe nxitëse të urinimit.

Luleakulli përmban taninë, vajra esencialë, acid malik, rrëshirë, acid methanoik e të tjerë.

Shumë studime kanë konfirmuar se luleakulli përmban flavonoidë dhe karbohidrate.

Luleakulli mund të përdoret në formën e lëngut, yndyrës dhe çajit. Në formën e çajit, kjo bimë e njohur përdoret për të trajtuar lëndimet, çarjet e lëkurës, ulçerën, hemoroidet, parazitët në zorë, acarimet e fytit apo diabetin. Në artikullin e mëposhtëm të AgroËeb.org do të zbuloni se si të përgatisni çajin e luleakullit.