Këto simptoma tregojn mungesen e magnezit, prandaj të keni kujdes…

Edhe pse të gjithë e dimë se çfarë është magnezi, nuk jemi akoma të vetëdijshem për rolin dhe rëndësinë e tij në mirëfunksionimin e organizmit. I përfshirë në mbi 300 procese metabolike, magnezi mund të konsiderohet si heroi i padukshëm i trupit .

Nëse nuk merrni mjaftueshëm nga kjo lëndë ushqyese, organizmi ju paralajmëron me anë të këtyre shenjave që nuk duhet t’i inj oroni.

Dhi mbje dhe ngërçe konstante të muskujve: Kur trupit tuaj i mungon magnezi, ai kontraktohet në mënyrë të pavullnetshme.. gjë që shkakton spa zma të dhi mbshme.

Nëse pëballeni vazhdimisht me tension të muskujve dhe dhembje, atëherë do të ishte një ide e mirë të shtoni nivelet e magnezit që konsumoni nëpërmjet ushqimeve apo suplementeve.

Ankth i vazhdueshëm: A jeni ndjerë të stresuar ose në an kth së fundmi? A vazhdoni të shqetësoheni dhe ta vri sni mendjen për gjithçka ?

Fakti që trupi juaj vuan nga mungesa e magnezit në organizëm mund të jetë arsyeja e këtij shqetësimi. Duke qenë se magnezi është mineral qetësues, mungesa e tij mund të ndikojë në mënyrën se si truri përpunon mendimet dhe emocionet.

Çrregullime me gjumin: Një simptomë tjetër po aq e zakonshme e mungesës së magnezit në organizëm është pagjumësia. A ju ndodh të rrotulloheni e rrotulloheni nëpër shtrat gjatë gjithë natës në pamundësi për të vënë gjumë në sy? A e dini arsyen pse ju ndodh përveç të qenurit të lodhur?

Njëra arsye mund të jetë që nuk po merrni sasitë e nevojshme të magnezit. Madje edhe një rënie e lehtë e sasive të magnezit në organizëm mund të ndikojë në qetësimin e trurit tuaj gjatë natës.

Luhatje të presionit të gja. kut: Siç u tha edhe më sipër, magnezi është minerali më i rëndësishëm për të qetësuar trupin dhe organizmin.

Magnezi ndihmon në qetësimin e venave të gja. kut dhe në normalizimin e presionit të gja. kut. Nëse keni tension të lartë të gja. kut, një nga arsyet mund të jetë mungesa e magnezit në organizëm. Lini një takim me mjekun specialist dhe zbuloni nëse mungesa e magnezit është arsyeja e problemeve tuaja me tensionin.

Dj egje dhe refluks: Jeni vi ktimë e goditjeve të refluksit? Ju ndodh që pasi ushqeheni të keni spa zma të stomakut apo ndjesi të vjellash? Këto shenja mund të kërkojnë të konsumoni ushqime të pasura me magnez në mënyrë që organizmi juaj të funksionojë mirë sërish.