Këto janë shenjat që tregojn se keni probleme me tiroiden

Tiroidja, një gjëndër në formë fluture e vendosur në frontin e qafës nën mollën e Adamit, është një gjëndër e vogël, por shumë e rëndësishme që çliron hor.monet që kanë një ndikim të madh në metabolizëm.

Ne do ju sjellim 10 shenja që tregojnë se tiroidja juaj mund të jetë në vështirësi dhe është koha për një vizitë tek mjeku. Mos e humbni bonusin tonë të rëndësishëm në fund.

Lëkurë e thatë, me luspa dhe e trashë

Hipotireoza çon në kalcifikimin e lëkurës, duke e bërë atë të duket e trashë, shumë e thatë dhe me luspa.

Rënie/hollim i flokëve

Rritja e flokëve varet nga funksionimi i duhur i gjëndrës tiroide. Ndryshimet në nivelin e hormonit të prodhuar nga gjëndra tiroide mund të çojnë në ndryshime në rritjen e flokëve. Prodhimi i tepruar i hor.monit mund të shkaktojë që flokët të bëhen të hollë, ndërsa një prodhim i pakët i hor.monit mund të çojë në humbjen e flokëve.

Aktivitet i pazakontë i zorrëve

Hormonet tiroide luajnë një rol në rregullimin e lëvizjes së zorrëve. Një tiroide joaktive mund të shkaktojë kapsllëk, ndërsa një tiroide tepër aktiv mund të rezultojë në lëvizje të shpeshta të zorrëve.

Dep.resioni / ankthi i papritur

Nëse keni qenë të shqetësuar kohët e fundit, ka një shans që gjëndra tiroide ka vepruar. Mbiprodhimi i hor.moneve tiroide rezulton në stimulimin e trurit më shumë, duke shkaktuar që pacientët të ndihen të shqetësuar dhe në ankth. Ndërsa një aktivitete i ulët i tyre e bën pacientin të ndihet i lodhur dhe dëshpëruar.

Keni të ftohtë papritur dhe djersiteni papritur

Tiroidja është si një termostat për trupin tonë në kuptimin që rregullon temperaturën e trupit. Nëse prodhimi i hor.moneve rritet, kjo rrit jashtëzakonisht metabolizmin e trupit duke i bërë njerëzit të djersijnë.

Nëse ekziston një mangësi e hor.monit tiroide në trup, pacienti mund të jetë i prirur të ketë temperatura të ulëta të trupit dhe intolerancë ndaj të ftohtit.

Humbje/shtim i papritur në peshë

Hor.monet tiroide janë përgjegjëse për rregullimin e metabolizmit të trupit. Një prodhim i ulët i hor.moneve mund të zvogëlojë ndjeshëm metabolizmin dhe aftësitë e djegies së kalorive të trupit duke ju shkaktuar shtim në peshë, ndërsa një prodhim i lartë i hor.moneve mund të rrisë metabolizmin duke ju çuar në rënie të peshës.