Këtë shkrim duhet t’a lexojn të gjithë burrat!

Gruaja që dashuroni ka nevojë të marrë çdo ditë kujdes dhe përkëdhelje. Ajo është një person shumë i veçantë, mos e harro kurrë!

Marrëdhëniet nuk janë gjithmonë një lumë i qetë. Ndonjëherë edhe dashuria që kemi për dikë mund të jetë e rre zikshme dhe shk atërruese për partnerin. Të lëndosh personin tjetër është gjëja më e keqe që mund të ndodhë në një marrëdhënie romantike, veçanërisht kur nuk je shumë i ri. Në këtë rast, burri ose gruaja i nënshtrohen një presioni të madh dhe për këtë arsye ne e gjejmë veten në një marrëdhënie shk atërruese ku mbretërojnë vua jtjet dhe zhg ënjimet.

Kush mund të besojë se ndonjëherë dashuria mund të dë mtojë partnerin tonë? Shpesh thuhet “Dashuria është një shpatë me dy presa”. Mund të bëjë po aq dë m sa i bën të lumtur të dashurit tuaj. Atëherë, si është e mundur të mos biesh në këtë grackë? Nëse e doni, mos gaboni duke e bërë të vu ajë!

Dashuria është një ndjenjë e pakontrollueshme që ndonjëherë mund të shndërrohet në një makth. Një marrëdhënie e shëndetshme dhe e lumtur mund të kthehet në një marrëdhënie shk atërruese nëse e trajtoni partnerin tuaj keq ose nuk i jepni atë që meriton. Një zotëri duhet të veprojë me mirësi ndaj gruas së tij. Kështu që kujto gjithmonë ditën kur u martove me të. Ju e zgjodhët atë dhe ju pëlqeu ashtu siç është: për inteligjencën e saj, bukurinë e saj, sensin e humorit ose pavarësinë e saj. Ka diçka në të që nuk e keni gjetur tek asnjë. Për ju, ishte unike.

Dije që nëse kishte një gjë që të vinte keq për të, kishte edhe shumë gjëra të tjera që të pëlqyen dhe që i do akoma. Mënyra se si ju e trajtoni atë përcakton botën në të cilën ajo e sheh veten dhe gjendjen e saj shpirtërore. Ju mund ta bëni atë të fitojë vetëbesim dhe të jetë e lumtur ashtu si mund ta bëni të mjeruar. Ajo thjesht ka nevojë që ju të kujdeseni për të dhe të tregoni interesin tuaj për të.

Mësoni ta vlerësoni atë me të gjitha të metat dhe cilësitë e saj. Ajo është aq e papërsosur sa ju dhe thjesht shpreson ta ndajë këtë papërsosmëri me ju. Dije që nëse ai është me ty është për shkak se ai ka gjetur qetësi te ti dhe ka kapërcyer fr ikën dhe pasiguritë e tij në lidhje me të kaluarën. Ai e ndërmori këtë hap dhe vendosi t’i jepte dashurisë një shans tjetër. Ai ju besoi dashurinë e tij dhe ju nuk keni pse të argëtoheni duke e shk atërruar atë.

Marrëdhënia në çift duhet të bazohet në dashuri dhe mirëkuptim në mënyrë që secili prej dy partnerëve të gjejë rehati dhe mbështetje reciproke. Asgjë nuk mund ta shk atërrojë atë aq sa mungesa juaj emocionale. Mund të ulesh rreth saj tërë ditën dhe të mos jesh atje, por mund të jesh larg dhe të jesh atje.

Stimulimi i mendimeve dhe emocioneve të saj është gjëja që e bën atë të lumtur dhe të gjallë. Partneri juaj ka nevojë për dashurinë tuaj në çdo kohë, jo vetëm kur gjërat shkojnë keq. Tregoni çdo ditë dashurinë tuaj për personin që doni. Vu ajtjet tuaja të së kaluarës mund t’ju kenë shk atërruar. Por mos e dashuroni atë vetëm për të mbushur një boshllëk. Dashuria dhe ekzistenca e tij do të shërojnë çdo pjesë të tuajën.

Dijeni se nuk ka rëndësi se sa kohë keni kaluar së bashku. Nëse e trajtoni mirë edhe nëse kaloni një kohë të shkurtër së bashku, ajo do t’ju dojë gjithnjë e më shumë.