Ja vetit kuruese të lëkurës së mollës! Kurrë i hudhni në mbeturina

Hiperttensiioni konsiderohet si ”sëmunddjee e heeshtur”.

Suulmmon shumë njerëz në ditët e sotme për shkak të streesiit, dietës së dobët dhe piirjes së duhaniit.

Disa nga simptomat më të zakonshme janë të vjeellatt, dhimbbjee koke të rënnda, marrjee menddsh dhe probleme me shikimin.

Nëse keni një ose më shumë simptoma, vizitoni mjekun tuaj për diagnozë ose trajtim. Megjithatë, ju keni edhe zgjidhjet natyrale si një alternativë. Mollët janë padyshim një nga ato.

Molla posedon aftësinë për të ulur presiionnin artteriial sepse përmban flavonoide. Lëkura e mollës mund të ndihmojë rregullimin e hormmoneeve të lidhura me preesioniin tuaj të gj akut.

Gjithashtu parandaloon vasokonsttruktiimin që mund të suulmmojë enët e gj akut. Përbërësit e tjerë natyrorë që mund t’ju ndihmojnë kundër hiperttensioniit përfshijnë ekstraktin e lëkurës së mollës, qumështin dhe çajin e gjelbër.

Këtu janë disa përfitime të tjera që ju mund të merrni nga konsumimi i lëkurës së mollës:

-Detoksifikon mëlçinë tuaj

-Ul nivelin e kolesterolit

-Është plot me pektin kështu që do t’ju ndihmojë të parandaloni hiipergliceeminë

-Është plot me vitaminë B12 kështu që do t’ju ndihmojë kundër pagjumësisë

-Ul eethet

-Ajo stimulon prodhimin e lëngjeve të stomakut kështu që është e mahnitshme kundër ulçeerës dhe gastritit

-Lëkura e mollës është plot me fosfor kështu që është e mahnitshme kundër problemeve me kujtesën

Konsumojeni lëkurën e mollës, të pjekur ose të papërpunuar, në lëngje, sallata ose si pure. Ajo nuk ka efeekte annësoree.