Ja se çka përfiton trupi juaj nëse konsumoni çdo ditë vezë

Veza gjen përdorim pothuajse kudo, gatim gjellërash, ëmbëlsira, maska bukurie etj, por ajo që e bën të veçantë janë vlerat e saj të shumëllojshme ushqyese.

E pasur me aminoacide, vitamina, si kompleksi i plotë i vitaminës B, vitamna D dhe E, fosofor, selen, komplekse proteinike etj, ajo është një ndër produktet më të shëndetshëm që nuk duhet të mungojë kurrë në regjimin tuaj ushqimore.

How to Make Perfect Hard Boiled Eggs – Hard Boiled Eggs Recipe

Kur blini vezë, mundohuni të zgjidhni ato organike sepse nuk përmbajnë shtesa hor. monale.

Përsa i perket ngjyrës ajo është në dorën tuaj, ndryshimi i vetëm vjen nga lloji i pulës, por ato kanë të njëjtat vlera ushqyese. Më poshtë do të lexoni cilat janë 5 efektet e pabesueshme që i ‘’dhuroni” trupit tuaj nese konsumoni rregullisht vezë:

1.Do të ndiheni më aktivë: Nje vezë me madhësi mesatare plotëson rreth 15% të nevojës ditore për vitaminë B2, e njohur gjithashtu me emrin Riboflavinë. Ajo është një nga 8 vitaminat që ndihmojnë trupin të konvertojë ushqimin në energji.

2.Do të keni shikim më të qartë: Dy antioksidantët kryesorë që gjenden tek vezët, luteina dhe zeaksantina kanë efekt mbrojtës për sytë.

Këta antioksidantë reduktojnë në mënyrë të ndjeshme riskun për degradimin makular dhe kataraktin, që janë ndër shkaqet kryesore për demtim të shikimit dhe verbërinë tek moshat e tretaa.

Në një studim të publikuar në gazetën Amerikane Të Ushqyerjes Klinike, pjesemëarrsit që kishin konsumuar 2 vezë në ditë për 4 javë e gjysmë kishin rritje të nivelit të zeaksantines me 44-42% dhe të luteinës me 28%.

3.Do të ndiheni më të ngopur: Vezët janë një burim shumë i mirë i proteinave, të cilat ju japin ndjesinë e ngopjes edhe kur keni ngrënë shumë pak.