Ja se cfar efekti në trup kanë hurmet!

Edhe pse hurmat arabe nuk konsiderohen një superushqim, ato janë aty afër. Hurmat ofrojnë shumë përfitime shëndetësore sa është pothuajse domosdoshmëri t’i hani ato. Dhe fakti që janë të ëmbla dhe me shije të mirë, i bën akoma më të mira. Më poshtë do ju tregojmë disa përfitime që merrni prej tyre.

1. Shëndeti juaj i kockave do të përmirësohet

Një studim tregon se hurmat arabe janë të pasura me minerale të tilla si fosfor, kalcium, kalium dhe magnez, të cilat forcojnë kockat dhe lu ftojnë osteoporozën.

2. Tretja juaj do të përmirësohet

Hurmat arabe janë të pasura me fibra dhe sistemi ynë tretës kërkon që fibra të funksionojë si duhet. Marrja e fibrave parandalon ka.psllëkun dhe nxit lëvizjet e rregullta të zorrëve. Një studim i botuar në British Journal of Nutrition, tregoi se njerëzit që konsumojnë hurma rregullisht kanë një sistem tretës shumë më të mirë se ata që nuk e konsumojnë.