Ja përse limoni i ngrirë është më i shëndetshëm

Limoni është plot me vitaminë C dhe ka përfitime të shumta shëndetësore për trupin. Por varianti më i shëndetshëm është limoni i ngrirë, dhe konsumi i tij së bashku me lëvoren është rritur disa herë sepse lëkura e limonit është gjithashtu shumë shëruese.
Lëvorja e limonit rregullon presionin e gjakut, ka një efekt antidepresiv dhe shkakton ankth, dridhje dhe nervozizëm. Përveç kësaj, ai alkalizon trupin dhe rregullon pH e gjakut.
Por limoni nuk mund të zgjasë shumë dhe nëse nuk e përdorni në kohë, fillon të kalbet. Ekziston një hile për të parandaluar këtë proces, kështu që gjithmonë do ta keni këtë agrum sa herë që të keni nevojë.

Vendosja e një limoni në frigorifer, më vonë do të përdorni jo vetëm frutat, por edhe lëvozhgën, e cila gjithmonë u jep një shije të këndshme ëmbëlsirave. Limoni i ngrirë mendohet të jetë shumë i dobishëm në kimioterapi në luftën kundër kancerit, sipas disa studimeve.
Ushqyes të shumtë të përqendruar që gjenden në lëvoren e limonit janë treguar për të ndihmuar në parandalimin dhe ndalimin e rritjes dhe zhvillimit të disa qelizave kancerogjene, përfshirë disa nga ato më serioze si prostata, zorra e trashë, pankreasi dhe mushkëritë.

Procesi nuk është i komplikuar, por është e rëndësishme të ndiqni hapa të caktuar në mënyrë që të merrni rezultatin më të mirë. Zgjidhni një limon që nuk ka pjesë të buta dhe njolla të errëta. Së pari, lani frutat me ujë. Bestshtë më mirë që limoni të rritet organikisht dhe të mos trajtohet me ndonjë kimikat.
Një tjetër mundësi është përzierja e ujit dhe uthullës ose sodës së bukës, e cila është një mënyrë efektive për të hequr pesticidet. Ju mund të ngrini limon të plotë, lëvore të integruar ose limon të prerë.