Ja e në cilin vend shqiptar prodhohet qumështi i gomaricës?!

Qumështi i gomaricës është një nga kurat e fundit alternative që shqiptarët po pr ovojnë teksa vazhdon te përhapet.

Në fshatin Papër, një fermë për mirërritjen e gomaricave po vëren shtim të interesit për këtë qumësht, për shkak të vetive sh ëruese që pretendohen që nga lashtësia.

Riza Kikia: Trajton rrugët e frymëmarrje, rigjeneron dhe pastron mvshkëritë, ndihmon në heqjen e kollës, në heqjen e al ergjive apo të br onshitit apo te a stmës dhe ka një rritje të imunitetit.

Një litër qumësht gomarice kushton 50 eu ro dhe përdoret edhe për qëllime kozmetike. Regina Beqiri (farmaciste) : Dihet për efektshmërinë e tij në bukur. Kleopatra ka përdorur vaskat me qumësht gomarice për trajtimin e lëkurës së saj.