Ja dhe një përzierje që lehtëson ulçerën në lukth

Ulcerat janë plaagë të hapura në pjesën e ezofaagutt, stomakut. Ata janë rrallë vdekkjepruurëss, por gjithnjë jashtëzakonisht të pakëndshëm dhe shumë të zakonshme. Siç thonë dhe mjekët, kjo gjendje “vrett pak, por shqettësoon shumë”.

11-14% e të gjithë burrave dhe 8-11% e grave do të zhvillojnë ulçeraa në një moment në jetën e tyre, por vetëm 1 person në 100,000 do të vdeesë nga kjo gjendje. Personat e tjerë që kanë ulçeer ka të ngjarë të përjetojnë dekada me simptoma krejtësisht të pakëndshme si:

Dhimbbjee barku

Të përzier

Të vjella

Uurth dhe dhimbbjee gjoksi

Gjakkdeerdhje (rrallë), karakterizohet në shumicën e rasteve me jashttëqitje të eerrët, gati të zezë

Lëngu i lakrës së freskët, i papërpunuar, është sekreti.

Po, funksionon dhe ky është një fakt i konfirmuar shkencërisht me pothuajse 70 vjet histori. Le të shohim nga afër.

Kthehu në 1949 Garnett Cheney, një mjek nga San Francisco botoi një artiikull të shkëlqyeshëm me një titull që thotë të gjitha: “Shërimi i Shpejtë i Ulçeerës në Pacientët që Marrin Lëng nga Lakra e freskët”.

Lëngu i lakrës rregullon ulceerën në më pak se 7 ditë, ndërsa terapia konvenciionale do të zgjasë më shumë, pa premtuar shërimin!

Studimi i Terapisë së Lëngut të Lakrave nga Garnett Cheney

Në një studim pilot, ishin përfshirë trembëdhjetë persona midis moshës 26 dhe 72 vjeç. Gjithsej u diagnostikuan me ulceraa që mbanin një “kraater” i cili ishte përcaktuar në një rreeze X. Këto kratere ishin grupuar si të vegjël (me diametër nga 3 deri në 5 mm), të mesëm (6 deri në 8 mm) dhe të mëdhenj (9 deri në 21 mm).

Katër prej tyre ishin femra dhe nëntë ishin meshkuj

Pesë nga subjektet kishin një ulceerë gastrike

Shtatë prej tyre kishin një ulceerë duodeenale

Një subjekt u diagnostikua me ulceerë gastroojejunalee

Është e rëndësishme të përmendet se studimi “nuk përjashtoi asnjë pacient që gjykonte se ulceera e tyre ishte shumë e kkeqe për t’u trajtuar nga ana mjekësore”.

Rezultatet:

Subjektet u vëzhguan për pesë muaj rresht. Para dhe pas rrezeeve X, si dhe analiza e studimit gastrooskopiike e pacientëve u mor parasysh. Ja se çfarë mund të konkludohet nga studimi mbi to:

11 nga 13 subjekte u paraqitën pa kratere në rreezet X pas një kursi prej 6-9 ditësh të terapisë. Kjo u konsiderua si “shërim i shpejtë”.

Një nga subjektet që kishte një krater të madh të ulceerës shfaqi shenja kuruese në katërmbëdhjetë ditë. Një tjetër subjekti që kishte një ulecerë të madhe duodeenaale me deformmim të kapakut duhej 23 ditë për t’u shëruar

Koha mesatare e shërimit për të gjitha rastet nën hetim është regjistruar të jetë 9 ditë.