Ja dhe mënyra që mund t’i rikujtoni ëndërrat që i harroni!

Ëndrrat janë shpesh mis.terioze, me një kuptim më të thellë, zakonisht të fsh.ehur, dhe kjo është veçanërisht vlen për njerëzit që kanë prob.leme të kujtojnë ato që kanë ëndërruar. Ekspertët theksojnë se miti i zakonshëm është se kujtesa e ëndrrave është një shenjë e shëndetit të mirë ose të keq.

Gjithashtu, ata deklarojnë se me ndihmën e këtyre teknikave, është e mundur të zotëroni teknikën e kujtimit të ëndrrave.

Përgatitja për të fjetur

Përgatitja për gjumë është e rëndësishme: ushtroni gjatë ditës sa për ta lodhur trupin dhe ushqehuni shëndetshëm duke shm.angur ushqimet që mund të rën.dojnë sto.makun. Gjithashtu, largoj kok.tejet ose një gotë të ve.rës pas darkës.

Autosugj.estioni

Ndonjëherë fu.qia e sugj.estionit është gjithçka që na duhet për të kujtuar ëndrrat. Vendosni vetes një qëllim para se të shkoni në sht.rat: të zhy.teni në botën e ëndrrave sonte.

Ëndrrat luc.ide

Një nga teknikat që mund të përdorni janë ëndrrat e kthjellta, dhe megjithëse kjo nuk është një detyrë e lehtë, mjafton të jemi vetëm të vetëdijshëm se po ëndërrojmë në një moment të caktuar.

“Sonte, do të jem shumë më i kujdesshëm në ëndrrat e mia dhe kur të shoh diçka të pazakontë, do të jem i vetëdijshëm se po ëndërroj”, shprehen ekspertët për fjalinë që duhet ta përsërisni para se të shkoni në sh.trat.

Zgjimi i ngadalshëm

Një studim i kryer në Harvard tregon se hapi kryesor është mënyra se si zgjohemi. Qëndroni në sht.rat edhe pak, në një gjendje gjysmë të fjetur. Shumica e njerëzve hi.dhen nga shtrati dhe duan të zgjohen sa më shpejt që të jetë e mundur, duke zvogëluar kështu mundësinë e kujtimit të ëndrrave.

Shkruani ëndrrat tuaja

“Nëse zgjoheni dhe keni fragmente ëndrrash, shkruani shënime për ato që keni ëndërruar, para se të bëni ndonjë gjë tjetër. Është e rëndësishme që t’i kushtoni sa më shumë vëmendje vetë ëndrrës. Një strategji tjetër është t’i tregoni partnerit tuaj atë që keni ëndërruar menjëherë pas zgjimit ”, thotë psi.kiatrja Ellen Vora.

Bëni durim

Nëse doni të zotëroni teknikën e kujtimit të ëndrrave, duhet të jeni këmbëng.ulës dhe të durueshëm, sepse nuk do të ndodhë brenda natës. Meqenëse kalojmë gati një të tretën e jetës sonë duke fjetur, nuk është çudi që ëndrrat na int.rigojnë aq shumë.