Histori e tmerrshme: Shqiptarit i shesin nënën për një lopë, xhaxhallarët e përdorin si skllav!

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje. Kësaj radhe ky emision ka sjellë historinë rrëqethëse të gjyshit shqiptar 98 vjeçar.

Gjyshi 98 vjeçar është një shembull i një sakrifice për mbijetesë, ai në mes lotësh rrëfen historinë e tij trishtuese nëpër të cilën kaloi.

Gjyshi që mbetët jetim në moshën 4 vjeçare, nënën i ja shesin për një lopë, ja shesin për një thes fasule, dhe jetimin e përdorin xhaxhallarët si shërbëtor, ndërsa fëmijët e tyre i dërgonin për t’i shkolluar.

Për më shumë rreth sfidave që kaloi gjyshi Bajrush gjatë jetës së tij ndiqeni videon e plotë: