Fqinjët raportuan në polici se gjyshërit qanin gjatë gjithë kohës, por ja çfarë ndodhi…

Katër policë italianë u bënë heronj pasi publiku zbuloi se si ata arritën të ngushëllonin çiftin e moshuar të vetmuar në Romë. Kjo histori, e ndodhur kohët e fundit në Itali, do të hyjë thellë në zemrat tuaja.

Policia mori një raport se dikush po qante dhe bërtiste pa pushim në njërin prej apartamenteve, dhe kur mbërritën në adresën e diskutueshme, gjetën 84-vjeçaren Jola dhe Mikelin e saj 94-vjeçar, shkruan Huffington Post.

Çifti nuk kishte fëmijë, dhe meqë fqinjët e tyre më të ngushtë ishin larguar kohët e fundit, ata ndiheshin shumë të vetmuar dhe të harruar. Por, për fat të mirë, katër policët u shfaqën këtu.

Kur mbërritën, ata e gjetën çiftin në lot dhe të dëshpëruar për të gjitha lajmet e fundit në botë. Oficerët romak qëndruan me ta dhe filluan t’i pyesin për jetën e tyre së bashku.

Çifti filloi t’u tregojë atyre për jetën në izolim, veçanërisht në muajt e verës, kur fqinjët e tyre u larguan për shkak të pandemisë. Policia pyeti nëse mund të shikonin atë që kishin në kuzhinë, ku gjetën përbërës të thjeshtë.

Ata nuk kishin asgjë, por ata përgatitën një ushqim shumë të bukur dhe të shijshëm nga ushqimet e zakonshme. Çiftit iu ofrua të gatuan makarona me gjalpë dhe djathë. “Asgjë e veçantë,” shkroi departamenti i policisë në gjuhën italiane në faqen e tij në Facebook:

“Ata nuk vendosën asgjë të veçantë në ushqim, vetëm një përbërës të çmuar, dhe ky është humaniteti i tyre,” shkruan ata. Vetmia dhe vuajtja nuk janë krim, dhe policia, pasi erdhi në vend dhe pa se nuk ka krim, thjesht mund të largohej.

Por në vend të kësaj, ata vendosën të qëndrojnë dhe të bëjnë shoqëri me çiftin e vetmuar. Departamenti ndau historinë e çiftit me dy fotografi të një burri dhe një gruaje, të cilët janë martuar për 70 vjet, duke ngrënë makarona të përgatitura ndërsa një oficer policie lan enët në sfond.

Postimi u shkrua me një aftësi veçanërisht poetike dhe preku zemrat e shumë njerëzve. Përshkruan Jola dhe Mikel të ulur vetëm në shtëpi para televizorit, si kompania e vetme. Dhe të gjithë lajmet e këqija që dëgjuan ishin shumë për ta përballuar.

“Ndonjëherë vetmia kthehet në lot. Ndonjëherë është si një stuhi verore. “Ajo vjen menjëherë dhe në një çast gjithçka del jashtë,” thuhet në njoftim. Jola dhe Mikel e duan njëri -tjetrin. “Por kur vetmia është një barrë në zemër, ata mund të humbasin shpresën.”

Vetmia tek të moshuarit është një çështje serioze e shëndetit fizik dhe emocional dhe prek jo vetëm ata që jetojnë vetëm. Një studim i vitit 2012 në Universitetin e Kalifornisë, San Francisko, zbuloi se 43% e popullsisë së moshuar ndiheshin të vetmuar dhe vetëm 18% e tyre jetonin vetëm.

Njoftimi i policisë romake u nda gati 27,000 herë, me mijëra komente që nuk mbetën indiferentë ndaj historisë së bukur, por urgjente. Shumë vlerësuan policinë për mendueshmërinë e tyre, dhe kishte nga ata që treguan interes për të gjetur se ku mund ta gjenin këtë çift të vjetër dhe t’i ndihmonin në vetminë e tyre.