Cka i ndodh trupit tuaj nëse konsumoni çajin e zi?!

Çaji i zi në të vërtetë nuk është i zi. Në Kinë, ky çaj është referuar si “çaj i kuq” për shkak të ngjyrës së tij. Pirja e tij çdo ditë mund të ketë shumë përfitime shëndetësore.Disa njerëz madje e përdorin atë si një alternativë ndaj kafesë për shkak të përmbajtjes së kafeinës.

Por gjithashtu mund të vijë me disa rreziiqee nëse pini shumë gota në ditë.Më poshttë janë të listuara disa nga këto përfitime, dhe disa rreziiqee të mundshme, të pirjes së këtij çaji.Mund të zvogëlojë presiionin e gj akut.Është vlerësuar se 26% e popullsisë së botës ka presiion të lartë të gj akut dhe kjo mund të çojë në disa çështje seriiozee. Edhe pse efekti mund të jetë i vogël, studimet tregojnë se pirja e çajit të zi rregullisht mund të ndihmojë në zvogëlimin e hiperttensioniit.

Çaji i zi mund të ndihmojë me kolesterolin.Një në çdo 3 të rritur ka kolesterol të lartë. Por burrat në përgjithësi janë në një rreziik më të lartë se gratë. Studiuesit kanë zbuluar se përfshirja e çajit të zi në dietën tuaj mund të ulë nivelet e kolesterolit tuaj me një sasi të konsiderueshme.

Mund të lufttojjë kavitetet.Çaji, në përgjithësi, mund të ofrojë disa përfitime për shëndetin e përgjithshëm oora,l. Por çaji i zi, në veçanti, u zbulua se përmban përbërës që vvrasiin bakttereet përgjegjëse për shkaktimin e kaviiteteve.