Cila është më e dëmshme: kripa apo sheqeri?!

Gjithmonë na këshillohet të kemi kujdes me sasinë e kripes, por shija e ëmbël e sheqerit na mashtron dhe ne thjesht nuk mundemi ta kufizojme veten.

Sa më shumë sheqer të konsumojmë, aq më shumë energji shpenzojmë për të mbajtur gliicemine në nivele të ulëta. Pra më shumë sheqer, aq më shumë lodhjee për organizmin.

Dhe sheqeri i përpunuar është ai që rrit nivelet tuaja të insuliinees, të cilat mund të çojnë në aktivizimin e sistemit neervor simpatiik, i cili më pas përshpejton riitmin ezemres, ngre preesionin dhe ngushton enet.

Sipas mjekeve njeriu nuk duhet të marrë më shumë se 12 lugë çaji sheqer në ditë. Kjo është sasia e sheqerit të përpunuar dhe nuk përfshin sheqernaat natyrorë nga frutat apo perimet.